Samlade tankar om samlande.

En supersamlare

De flesta samlar på ett begränsat område, färre samlare på tio områden, än färre har 45 pågående samlarområden. Per-Johan Weidolf är en av de sistnämnda, som i sin samling har allt från frimärken till brandsläckare. Jag fascineras av sådan personligheter, personer som inte vill eller kan låta sig begränsas. Jag känner också sympati, kanske därför att jag själv drabbats av detta universalsamlande. Man blir aldrig ”färdig”, det finns ingen katalog med ett utbud att efterfråga, snarare handlar det om att samla på de föremål som följer i kunskapens spår. Min erfarenhet är att kunskap ofta bidrar till att samlargenen väcks. Nyfikenheten och viljan att veta är åtminstone för mig den största drivkraften för samlandet. Pengar i all ära, men vilken samlare tänker i första hand på det marknadsmässiga värdet, annat än möjligen vid själva inköpstillfället då plånbokens lätthet bidrar till viss ångest…

Lyssna till Per-Johans trevliga berättelse om hur samlandet tog fart så han som sexåring fick en låda frimärksklipp från sin far. De flesta samlare ler igenkännande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!