Samlade tankar om samlande.

Din integritet

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://samlarlyckan.unixploria.net

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och användar-sträng som hjälp för spårning av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Riktlinjer för personlig integritet för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till hemsidan bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-bestämning. Besökare till hemsidan kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på hemsidan.

Kak-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och hemsidans adress i kak-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa kak-filer gäller i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig kak-fil för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna kaka innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera kak-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmytans utseende. Kak-filer för inloggning gäller i två dagar och kak-filer för skrämytans utseende gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din kak-fil att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer kak-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en överskjutande kak-fil att sparas i din webbläsare. Denna kak-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under ett dygn.

Inbäddat innehåll från andra hemsidor

Artiklar på denna hemsida kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis filmklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra hemsidor beter sig på samma sätt som om besökaren har besökt den andra hemsidan.

Dessa hemsidor kan samla in uppgifter om dig, använda kak-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka ditt samspel med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av ditt samspel med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på hemsidan i fråga.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er hemsida (om sådan finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även hemsidans administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna hemsida kan du begära en fil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.