Samlade tankar om samlande.

Lasse Åberg om samlandet

Den välkände mångsysslaren Lasse Åberg har inte bara gjort sig känd som filmkaraktären Stig-Helmer Olsson, utan också gjort sig känd som en samlare av stora mått. Inte minst hans unika skapelse, Åbergs museum, har väckt uppmärksamhet. I detta museum finns Åbergs samling av Disneyföremål, men också konst och serieoriginal med anknytning till grafisk formgivning. Trots – eller kanske tack vare – en enkel bakgrund har Åberg lyckats med praktiskt taget allt han företagit sig. Att lyckas bygga upp en av världens finaste disneysamlingar är en beundransvärd insats!

Den uppmärksamme läsaren minns kanske att jag nämnt Åbergs samlande tidigare. I en artikel om souvenirer diskuterar jag samlandet av dessa lustiga turistminnen mot bakgrund av Åbergs bok om just turistsouvenirer.

Nedan finns ett klipp från SVTs program Antikrundan, där Lasse Åberg förklarar och visar sin samlarpassion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!