Samlade tankar om samlande.

Att samla påsken

faberge.jpg 

Påsken – liksom många andra högtider – har samlare. Påsken är en högtid som inte är lika utmärkande i Sverige som i en del andra länder, men också här omges vi av prylar kopplade till högtiden. Påskharen, godisägg och äggkoppar; allt går att samla på! Om det finns vackra föreål finns det med säkerhet också samlare. Påsken är inget undantag.

Själv har jag inte gett mig in på detta samlarområde. Känns som om jag har fullt upp med de samlingar jag har. Men när inspirationen tryter – eller du är på jakt efter ännu ett samlarområde – varför inte pröva påskens föremål? Det råder absolut ingen brist på föremål att samla, och priserna är än så länge humana (om man bortser från Fabergéägg). I USA råder sedan länge prishysteri, men i Sverige är detta samlarområde inte tillräckligt utbrett ännu. I jämförelse med andra högtiders föremål (tänker närmast på julen) får påsksamlaren inte fullt så djupa håll i ekonomin.

Läs mer om påsken som samlarområde:

Glad påsk alla samlare! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!