Samlade tankar om samlande.

Etiketter att samla

musdust

Museum of Dust samlar bokstavligen damm. Tja, inte riktigt kanske, men bloggen erbjuder läsare en inblick i udda (morbida?) områden från livets alla områden. Särskilt kul att läsa för oss samlare är givetvis inlägg där udda samlande beskrivs. Så berättar de exempelvis om det udda samlarområdet mineraletiketter, ni vet de där små pappersetiketterna som vanligen fästs på museers mineralsamlingar. Som så mycket annat har även dessa etiketter blivit samlade på. Ett ofta förbisett vetenskapligt kulturarv kan man tycka…

Museum of Dust hänvisar i sitt inlägg till The Mineralogical Record, en hemsida för mineralsamlare. Läs givetvis också deras utmärkta introduktion till mineraletiketternas förtrollade värld!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!