Samlade tankar om samlande.

Dr Ben

Ray Bandar har samlat in  skallar och ben av döda djur i över 50 år. Hans samling omfattar över 7000 skallar av olika djurtyper. Samlingens fokus ligger på havslevande djur, som Randar samlat in genom att promenera längs strandkanten. Hans bensamling är en av världens främsta, och kan bara beskrivas med superlativ.

Bandar är en härlig blandning av amatör och proffs. Han arbetar tidvis för Kaliforniens vetenskapsakademi, även om hans samling är privat. Till yrket har han varit lärare i biologi, men även forskat inom naturvetenskapen. Det som gör honom intressant – frånsett den uppenbart enastående samlingen! – är hans passion att förena vetenskap och konst. En skalle eller ett ben är inte bara ett anatomiskt preparat i Bandars händer, utan ett konstverk, som ger vetenskapen ett mervärde.

Kika på denna filmsnutt, som ger en liten inblick i hans samling!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qNYcv4_x7Y4]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!