Samlade tankar om samlande.

ucollectit.com

ucollectitUcollectit är en ny webbplats som låter samlare skapa kataloger av sina samlingar. Katalogen kan vara offentlig (alla kan se den) eller privat (du bestämmer vem som ska se den). Allt är gratis, och antalet föremål är oändligt. Låter det för bra för att vara sant? Kanske, men i gengäld står du ut med reklam.

Sidan är lättskött och enkel att navigera på. Nackdelarna är att det än så länge finns väldigt få samlingar att titta på. Du arbetar med kataloger (samlingar), men måste först få din samling godkänd av ucollectit. När de väl godkänt din samling får du en databas, med vars hjälp du kan skapa kataloger av de föremål du har i dina samlingar.

Det här är en social katalogtjänst för oss samlare. Du kan delta i forum där du diskuterar dina samlarområden, träffa likasinnade, visa upp din samling för omvärlden m.m. Du kan också bli ”expert”, och får du möjlighet att tjäna en slant på ditt kunnande om just ditt samlarområde.

Om du redan har en databas med dina föremål kan du lätt exportera den till ucollectit. Du kan också ”knycka” andras katalogposter för att använda som din egen.

Sidan har också för avsikt att införa en spännande nyhet: möjligheten att få en tryckt katalog i färg av din samling. Detta är något jag väntat på länge. Hoppas löftet infrias!

Testa själva! Döm själva! Jag tycker sidan är helt OK. Hoppas den är här för att stanna. Tyvärr öppnas många portaler för samlare, som alltför ofta läggs ned…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!