Samlade tankar om samlande.

Kartsamling i Second Life

Kartsamlaren David Rumsey har troligen en av av världens finaste, privata samlingar av kartor och glober. Rumsey har också tagit det viktiga steget ut i cyberrymden. Han har inte bara tagit digitala kopior av alla kartor och lagt ut på sin hemsida – han har också skapat ett slags virtuellt museum i Second Life.

Är detta framtiden för oss samlare? Att kunna visa upp samlingarna i en virtuell värld? Helt säker är jag inte, men initiativet är trevligt. Sen tror jag inte att en virtuell upplevelse någonsin kan ersätta det fysiska mötet med ett föremål. Däremot är det ett väldigt bra komplement.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!