Samlade tankar om samlande.

Vetenskapliga föremål

En udda – och mycket fin – samling har en svensk vid namn Thomas Sandberg. Hans samlarområde är ganska vidsträckt och omfattar i första hand vetenskapliga föremål, som astronomiska modeller. Sandberg gillar allt som är lite kuriöst, d.v.s. saker som sticker ut från mängden. Det är inte många som kan stoltsera med att ha ett komplett planetarium hemma! Läs om samlingen här! (Thomas Sandbergs samling finns också beskriven i ett reportage i tidskriften Nostalgibörsen, nr 8-2005.)

PS. Gillar ni vetenskapliga verktyg ochföremål som anatomiska preparat, mineralsamlingar och mikroskop ska ni ta en titt på Curiosity Cabinet. Där kan du själv lägga upp kuriösa föremål och visa världen vad du har. Här hittar du massor av ögongodis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!