Samlade tankar om samlande.

Att samla det immateriella

De flesta tänker sig samlande som en sysselsättning som är förknippat med materialism. Och visst består de flesta samlingar av prylar av ett eller annat slag. Men det finns faktiskt de som samlar på erfarenheter och upplevelser. Typexemplet torde vara fågelskådaren, som maniskt kryssar av arter på sin lista, i hopp om att en dag få en komplett ”samling” fåglar.

Frågan jag ställer mig är hur mycket det immateriella samlandet har gemensamt med det ”vanliga” prylsamlandet? Personligen tror jag det finns en mängd gemensamma referensramar, även om föremålet för vår samlarlust skiljer sig åt. I vår digitala värld ställs detta på sin spets, då man kan samla på exempelvis musik utan att rent fysiskt äga samlarobjekten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!