Samlade tankar om samlande.

Lås

kombinationslasEtt udda samlarområde är lås. Som samlarområde är dock lås stort, inte minst med tanke på den mängd låstyper som finns att tillgå. Intressantast för en historiskt intresserad, som undertecknad, är givetvis de äldre, antika låsen. De äldre låsen, som är högt eftertraktade samlarobjekt, är ofta handmidda, konstfullt utsmyckade lås.

Lås finns i alla upptänkliga format: dörrlås, hänglås, kombinationslås… Listan kan göras lång. Som med allt samlande gäller grundregeln att kunskap vinner. Börja med att bygga upp en mindre referenssamling. Studera museisamlingar, läs in dig på ämnet.

Börja också med att besöka detta Låsmuseum! Där hittar du både typer av lås och kan se vilken enorm variation låsen har.

Detta är ett spännande samlarområde, som jag blir väldigt nyfiken på. Jag har inga djuplodande kunskaper i ämnet, varför respons från läsare hade varit kul!

Lite historia och fakta kring låssamlare hittar du här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!