Samlade tankar om samlande.

Mina samlarområden

Då och då får jag den där frågan alla samlare vill ha: Vad samlar du egentligen på? För egen del blir jag nästan mållös över ställda fråga. För hur skall jag egentligen svara? Vad samlar jag på… egentligen?

Till skillnad från de flesta andra är mitt samlande tematiskt. Jag samlar skilda föremål med den enda gemensamma nämnaren är att de på något vis har en koppling till ett övergripande intresse. Av den anledningen kan många tycka att mitt samlande är svårgripbart och ostrukturerat. Egentligen är det tvärtom. Jag samlar inte för att få en ”komplett” samling, mina samlarobjekt finns inte prissatta och katalogiserade i en enskild prisguide, snarare är mina samlingar en mix av föremål från alla upptänkliga samlarområden.

Det är just variationen som gör samlandet till en så härlig hobby! Inget föremål är identiskt med föregående, det unika öppnar nya världar. Att alla som samlar får så mycket kunskap på köpet är bara en bonus!

Så till saken. Vad samlar jag på? Jag har ett antal ”traditionella” samlarområden som jag aktivt skaffar nya föremål till:

  • Frimärken (inkl förstadagsbrev)
  • Böcker (särskilt facklitteratur inom religion, historia och biologi samt litteratur om samlande)
  • Sedlar och mynt (även premonetära betalningsmedel)
  • Bokmärken
  • Telefonkort
  • Filmer
  • Musik
  • Naturalier (framförallt snäckor och mineraler)
  • Pennor (även äldre skrivdon)

Utöver dessa samlarområden samlar jag tematiskt följande: Tintin, Carl von Linné, Tobacciana och Technica.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!