Samlade tankar om samlande.

Samla det otäcka!

Egentligen tycker jag högtiden halloween hör anglosaxiska länder till; det är trots allt en högtid som ganska få firar i Sverige. Men traditionen kanske har fått visst fotfäste även i vårt land. Svensk Handel slutade visserligen att marknadsföra högtiden förra året. Trots det fortsätter affärerna att få oss villiga att öppna plånboken. Den annars stillsamma allhelgona-helgen har alltså fått konkurrens från pumpor, spöken och annat smått och gott. Kommersiellt? Jo, visst är det det, men i dess kölvatten också ett samlarområde. 

I USA, Irland och England är detta givetvis oerhört stort. Traditionen går långt tillbaks, och äldre (läs: antika) halloween-prylar säljs till skrämmande höga priser. Pumpfigurer, spökmasker m.m. Allt kan samlas på! Detta är än så länge ett samlarområde som är obefintligt i Sverige. Men vem vet kanske dagens barn växer upp med denna högtid och tar till sig dess materiella arv likt många idag samlar på julsaker.

Läs mer på Abouts sida om att samla på halloween-prylar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!