Samlade tankar om samlande.

Samlarna och finanskrisen

Flera nyhetsbrev för samlare tar upp frågan om hur den dalande ekonomin påverkar oss samlare. Nu talar vi inte om samlare i betydelsen ”investerare”, utan om ”vanliga” samlare, om nu sådana finns. De flesta experter verkar vara överrens om att samlare klarar att dra åt svångremmen bättre än de flesta eftersom de redan är vana vid att köpa saker i andra hand. Att de flesta samlare inte heller låter köpen av samlarföremål går ut över familjens ekonomi verkar också vara ett faktum, enligt experterna.

Samlaren måste inte köpa senaste frestelsen bums, utan kan vänta. Inte heller verkar mer dyrköpta samlarföremål (t.ex. konst) påverkas av den ekonomiska recessionen. Samlare av van Gogh har så mycket kapital att en svacka i ekonomin inte går ut över passionsköpen.

Ett tips bara: börja inte samla på aktiefonder, om de inte är antika…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!