Samlade tankar om samlande.

Nyheter för samlaren

Det finns ett antal bra nyhetssidor för oss samlare. Sidor där man på ett smidgt sätt får överblick över samlandet. Kort sagt: nyhetssök för samlare.

Den ”svenska” (läs: norskägda) sökmotorn Sesam har ett utmärkt gränssnitt för nyhetssökningar. Testa och skriv in exempelvis ”samlare”, och du får inte bara senaste nytt från svenska tidningar och andra medier, utan också länkar till andra webbplatser, som Wikipedia, bild- och videosök.

Amerikanska Topix är också ett sökverktyg för nyheter. Fördelen är dock att sidan är tänkt som en temakatalog för olika ämnen. Söker du på t.ex. ”collecting”, får du massor av – mer eller mindre nyttig information om samlande. Sidan är på det hela taget bra, även om en hel del av de länkar som finns med inte alls är relevanta.

Summa summarum: Sesam är överlägset bäst då det gäller svenska nyheter, men vill man ut i världen kan sidor som Topix vara av intresse. Nåja, ut i världen är kanske att ta i, eftersom den engelskspråkiga världen trots allt är förhållandevis liten…

Det finns alltså massor av nyhetssöktjänster som kan vara till hjälp för samlare. Sesam och Topix är bara korn i en sandhög. Alla större sökmotorer erbjuder idag nyhetssök av skiftande karaktär. Som alltid gäller dock: det finns inga genvägar. Vill du veta något gäller det att leta aktivt. ”Den som söker finner…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!