Samlade tankar om samlande.

Världens största skivsamling

Världens största privata skivsamling är till salu. Samlingen, som till stora delar består av vinyl och stenkakor, omfattar ca. 2 miljoner plattor. En enda man har köpt in alltsammans, den 69-årige Paul Mawhinney, som bor i Pittsburgh, USA.

Mawhinney kan inte längre sköta samlingen p.g.a. sjukdom utan tvingas nu sälja sin enastående samling till hugade spekulanter. Samlingen är en formidabel guldgruva, inte minst därför att bara en liten del av skivorna finns att köpa idag. Trots att detta är ett kulturhistoriskt arv vill inte amerikanska staten betala de 3 miljoner USD, som Paul begär. Samlingen är värderad av experter till över 60 miljoner USD. Nu kan samlare, som har en slant över köpa samlingen – och samtidigt göra världen en kulturell tjänst.

Vilken samling! Och så tragiskt när inte någon bryr sig om samlingens öde… Tyvärr är detta inget enstaka exempel på staters vårdslöshet, men mer om detta i ett senare inlägg… 

Kika på Pauls samling i denna video eller köp den på Record Rama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!