Samlade tankar om samlande.

OS för samlaren

Att OS är i full gång kan knappast ha gått obemärkt förbi. Varje dag möter man de olympiska spelen i TV, tidningar och andra medier. OS är en ekonomisk cirkus, där samlaren givtevis har en ocean att välja bland.Frimärken, nålmärken, kramdjur, kläder, mynt m.m. Allt finns att samla på! Det enda – och kanske främsta hindret – som sätter gränsen på samlingens storlek är storleken på plånboken…

Visste du att bara de officiella nålmärkena (engelska: ”pins”) finns i över ett halvdussin olika varianter? Allt från ”vanliga” märken till sponsormärken, deltagarmärken m.m. m.m.

OS har i sin nuvarande organisation pågått sedan 1896. Samlandet kring evenemangen är inte heller en ny företeelse; vid de första moderna spelen i Athen såldes föremål i massor till samlande OS-vänner. En liten varning dock: förfalskningar finns det gott om. Att skilja äkta från falskt kan vara svårt. Som med allt annat är det erfarenheten och kunskapen som drar längsta strået…

Intresserad? Kika på Internationella Olympiska Kommiténs portal för samlare!  

Lycka till med samlandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!