Samlade tankar om samlande.

En samlares guldgruva läggs ned

Korsberga, en liten by strax söder om Vetlanda i Småland, har sedan flera år haft ett kulturcentrum. Korsberga kulturcentrum har byggts upp, drivits och ägts av en driftig kvinna vid namn Irene Wahlin. Hon har inte bara Sveriges största samling sjuksköterskeuniformer – hon har också samlat på bl.a. väggbonader, frimärken, proteser och mycket, mycket annat. I en intervju med TV4 berättar Irene att huset ett tag var så fullt av saker att hon själv tvingades bo i en husvagn på tomten… Snacka om passion!

Irene Wahlin har med andra ord gjort det många andra bara drömmer om: byggt upp ett museum med sina egna samlingar som grundplåt. Men nu är det slut. Efter över hundra utställningar lägger hon ned verksamheten i Korsberga för gott.  

Jag – och många med mig – kommer att sakna en sådan kulturräddare – och samlare. Sverige behöver fler som henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!