Samlade tankar om samlande.

En halv miljard kronor för ett samlarobjekt…

En halv miljard, ja så mycket var en anonym samlare beredd att betala för en enda målning av den kände franske konstnären Claude Monet (1840-1926). Tidningsnotisen kring köpet sätter återigen samlandets ekonomiska aspekter i fokus.  

Summan är i sig ofattbar och jag ställer mig själv frågan om något konstverk egentligen kan vara värt en sådan summa. Satt i förhållande till annat så borde pengarna kunnat ha användas till bättre. Men och andra sidan vem är jag att ge råd i samlandets ädla konst? Hade jag haft passionen  – och de ekonomiska resurserna! – hade jag säkert gjort samma sak.

Men ändå… Vem visar man upp ett konstverk värt en halv miljard för? Det är inget man kan berätta för världen med risk för stölder. Nej, detta är en ensam passion, som så många andra samlingar dolda för världen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!