Samlade tankar om samlande.

Samlare grundar arkeologiskt museum i Gaza

Den private samlaren Jawdat Khoudary har genom sitt yrke som byggmästare kommit över en betydande mängd arkeologiska föremål under de byggnationer han genomfört i palestinska områden. Nu har han planer på att – tillsammans med FN och det palestinska nationalrådet – bygga ett palestinskt nationalmuseum i Gaza.

Att tänka på kultur i ett område som så intimt förknippas med krig och våld känns som en långsträckt tanke. Men faktum är att Khoudary i egenskap av amatörarkeolog fört upp Gazas historia för en bredare allmänhet. Gaza har sedan urminnes tider varit en viktig handelsplats, centrum för lärdom och ett område med djupa kulturella rötter. Detta vill nu Khoudary visa för Gazaborna – och för resten av världen.

Trevligt med lite ljus i en så drabbad del av vår värld. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!