Samlade tankar om samlande.

När samlandet blir en sjukdom

Romanen Samlaren av John Fowles är i grund och botten en beskivning av hur det kan gå när samlarmanin går över gränsen. När samlandet blir en besatthet utan gräns, som t o m går ut över oskyldiga medmänniskor. Boken är ypperlig läsning för alla som intresserar sig för samlandet i vid bemärkelse. Det är också en betraktelse över människans mörka psyke.

Samlaren har filmatiserats också. Klippet nedan ger en tydlig bild av samlandet av fjärilar kontra ”samlandet” av människor. Besattheten är kusligt påträngande. Se filmklippet och känn den kalla kåren…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=L0ZMjIs6Uh0&hl=en]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!