Samlade tankar om samlande.

Samla Tintin!

Just nu är jag inne i en intensiv period av Tintin-mani. Jag läser och ser allt jag kommer över, fakta om Tintin och Hergé, filmerna – och naturligtvis de härliga albumen! Tyvärr är min franska undermålig, så för mig återstår det engelska och svenska utbudet. Men det räcker långt, även om det inte är heltäckande.

Samla på Tintin har jag gjort sedan en längre tid. Min samling är inte så stor, men då och då tillkommer nya, kul föremål. Nu senast modeller av de bilar som förekommer i Tintins värld. Bilarna är ofast i skala 1:43 och mycket detaljrika. Alla modellbilar är exakta kopior såsom de framställs av Hergé i Tintins äventyr.

Det finns massor att samla på som är Tintin-relaterat. För de av er som önskar mer info om Tintin som samlarområde rekommenderar jag besök på nedanstående sajter. Men innan ni surfar dit, läs Michael Farrs utmärkta bok, Tintin – den kompletta guiden. Boken är översatt av vår svenske Tintinexpert, Björn Wahlberg, som också står bakom nyöversättningen av Tintins album.

Ett urval Tintin-länkar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!