Samlade tankar om samlande.

Sport memorabilia

 

Jag läste i den lokala tidningen att omsättningen på sportsouvenirer har ökat explosionsartat i Sverige de senaste åren. I USA är det sedan länge så att en stor del av en idrottsklubbs intäkter kommer från försäljning av diverse souvenirer. Faktum är att näst efter reklamintäkterna toppar denna försäljning de flesta större klubbars inkomststatistik.

Vad har nu detta med samlande att göra, kanske ni undrar? Jo, sportsouvenirer har också blivit ett stort samlarområde. Så stort att amerikanska FBI har en enhet vars enda uppgift är att spåra förfalskade sportsouvenirer eller sport memorabilia.

Samlare nöjer sig dock inte bara med en halsduk eller keps. Nej, de köper samlarkort, autografer, signerade hockeyklubbor, spelartröjor m.m. Priserna är, som ni kanske förstår, enorma vid det här laget. Ett litet smakprov på vad en amerikansk sida erbjuder ”sportsamlaren” hittar ni här!

Detta samlarområde har bara börjat i Sverige. Men se upp, det kommer att bli stort här också! Spara din Tumba-autograf, om du har någon…

Läs mer om samlarområdet i den största (det finns ett antal!) samlartidningen inom sportsamlandet, Sports Collectors Digest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!