Samlade tankar om samlande.

Katalogisera mera!

Jag håller på och katalogisera mina varierande samlingar. Låter inte så kul kanske, men för mig är det nödvändigt. Jag har helt enkelt ingen koll vad jag faktiskt har annars.

Sedan en kortare tid tillbaka har jag upptäckt en nätbaserad tjänst som heter My Collectibles. Det är en hyfsat kul tjänst, om man vill visa sina samlingar för andra. Däremot är det helt odugligt vad gäller informationshantering. Det är slött, reklamplottrat och har alltför få individuella valmöjligheter för att vara tillfredsställande för en seriös samlare. Nåja, det är skapat för den köpberoende generationen…mig själv inkluderad…?

För den som vill ha ett smidigt verktyg att katalogisera sina samlingar kan jag varmt rekommendera Collectibles Organizer Deluxe, som kan användas till alla typer av samlingar. Du laddar enkelt ned ”mallar” för den typ av samling du har, sen är det bara att sätta igång och katalogisera. Programmet är också mycket webbvänligt, då det är lätt exportera/importera databaser. Dessutom finns givetvis möjligheten att länka till olika hemsidor eller dokument på din egen dator.

Oasvett vilket program eller metod du väljer blir ändå slutsatsen att katalogisering faktiskt är nödvändigt. Det är nära nog omöjligt att hålla koll på sina föremål utan en ordentlig databas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!