Samlade tankar om samlande.

Tillbaka efter en LÅNG semester!

Sommaren har varit lång. Nåja, så lång var den egentligen inte, men mycket har hänt på det privata planet; därav den långa frånvaron. Inget allvarligt, bara nytt jobb, som kräver sitt. Men, nu är jag tillbaka mned mina förströdda tankar om samlandet.

Under sommaren besökte jag bl.a. den trevliga utställningen Storsamlaren på Nordiska museet. Det var en närmast euforisk känsla som genomfor min kropp, då jag lyrisk gick från monter till monter och njöt av dessa samlares nit. Det var en trevlig variation, med allt från Pez-figurer till äggkoppar. Allt fanns verkligen representerat utom möjligen naturalier. Detta är i och för sig inte konstigt med tanke på att Nordiska museet i huvudsak är ett kulturhistoriskt museum.

Mitt råd är: besök utställningen medan den finns där! Det är både du och samlarna värda!

Till sist ett litet citat från en av de utsällda samlarna:

”Jag har en medfödd samlargen. Började med tändsticksaskar. I vuxen ålder gick jag övertill att samla föremål med anknytning till öl.”

Jo, så är det för mig också. Inte att jag började med tändstickor för att övergå till ölrelaterat, men att den berömda Samlargenen ständigt gör sig påmind…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!