Samlade tankar om samlande.

Samlande – en folkrörelse

I senaste numret av Hem & Hyra, en tidskrift för dem som är medlemmar i Hyresgästföreningen, noterade jag en helsidesartikel om just samlande. Artikeln refererar bl.a. till den pågående utställningen Storsamlaren, som visar på Nordiska museet t.o.m. den 13/1 2008.

Utställningen visar upp 63 privatsamlingar. Varför just på Nordiska museet, kanske någon undrar? Om ni läst mina tidigare inlägg på bloggen förstår ni det klara sambandet mellan museer och samlare. Eller som Johan Knutsson på Nordiska museet själv uttrycker saken: ”Alla museer har startat med en ’galning’ som är intresserad av ett visst föremål.”

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv… Från en ”galning” till en annan: Besök utställningen! Alla dessa samlande entusiaster är väl värda uppmuntrun och erkännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!