Samlade tankar om samlande.

Att älska sitt lag

Sport och idrott tillhör inte mina höjdpunkter i livet, frånsett möjligen när hockeysäsongen pågår, då kan jag stundom ryckas med i dramat på isen. Det finns som bekant en stor del människor som är betydligt mer fanatiska idrottsanhängare. De gråter, vrålar och lider med sitt idrottslag. Många av dem har även en gemensam gen med undertecknad; de är samlare. Dessa idrottsintresserade samlare fastnar ofta för sitt favoritlag. De samlar helt enkelt prylar som alla har en gemensam nämnare: ett givet lag.

I min jakt på samlare stötte jag nyligen på DIF-arkivet, ett privat arkiv som dokumenterar allt som rör Stockholms stolthet. Arkivet har bilder och texter på en otrolig mängd föremål som rör DIF. Halsdukar, knappnålar, handdukar, ölunderlägg och biljetter, ja allt som finns att samla på kring ett idrottslag. Även om jag själv är en måttlig missbrukare av sport fascineras jag av detta arkiv. Tänk vilken hjälp för alla som samlar! Under hemsidans länkar hittar du även till andra samlande sportfantaster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!