Samlade tankar om samlande.

1001 saker att samla på: Ölflaskor

Vi är många som gillar att dricka världens äldsta alkoholhaltiga dryck. Öl säljs och bryggs i dag över i stort sett hela världen, inte konstigt att mängden ölmärken genererar en oändlig mängd flaskor. Att dricka öl låter sig bäst göras ur flaska; öl ur burk är som att dricka vin ur tetra, det låter sig inte göras på ett vettigt sätt. Nästa gång du druckit ur en flaska öl skölj då ur flaskan och lägg den till din framtida samling.

Min egen samling är än så länge liten. Drygt 50 flaskor har det blivit, men antalet växer ganska snabbt. Kunskapen om öl växer också med samlandet, under förutsättning att du dricker ölen själv vill säga. Du lär dig olika sorters öl och deras smaknyanser; stout och veteöl blandas friskt med kall ale. Sanningen att säga så dricker du inte en Pripps blå med samma iver när du vet att det finns njutning på flaska under namn som Chimay och Innis & Gunn.

Jag vill veta mer:

http://www.beerbottlecollector.com/

En amerikansk samlare med över 10.000 flaskor! Mycket bildmaterial.

http://www.ratebeer.com/

Ett forum där du själv kan betygsätta och recensera ölen du dricker. Här finns praktiskt taget alla varianter av öl från hela världen, de allra flesta också med bild.

Till sist också ett boktips.

Ölboken : All världens öl av Tim Hampson (2010),  Tukan förlag.

Denna bok ger utmärkt vägledning till nybörjaren. Här finns information om över 1700 olika ölmärken samt en bra genomgång av allt från bryggerihistoria till ölflaskans form.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!