Samlade tankar om samlande.

Frimärken ingen god investering

Länge ansågs frimärken vara det Stora samlarområdet. Priserna följde trenden och många trodde de skulle kunna tjäna en hacka på sin frimärkssamling. En nyhet, som därför verkar omtumlande för många var när kanslichefen på Sveriges Filatelistförbund, Per Bunnstad, i ett uttalande hävdade att frimärken i själva verket är en dålig investering.

Samlingen ger helt enkelt inte tillbaka det kapital man satt in. Anledningen? Färre samlare, som vill betala. Frimärkssamlarna blir äldre och äldre, och den yngre generationen tycks inte benägna att betala de stora summor det rör sig om.

Nyheten kan i och för sig tolkas positivt också! Är du intresserad av att bygga upp en fin samling är det nu du skall köpa. Priserna är nere, så du har chansen att göra stora fynd. Som alltid gäller dock att kvalitet kostar. De verkliga dyrgriparna sjunker inte nämnvärt i pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!