Samlade tankar om samlande.

Konstsamlare bakom stöld i Paris

Eftersom de stulna tavlorna är välkända och i det närmaste ovärderliga är det i princip omöjligt att sälja dem på konstmarknaden. Enligt tidningen Le Monde görs den här typen av stölder därför ofta på uppdrag av konstsamlare som vill inlemma verken i sina egna privata samlingar. (Källa)

Ja, så sammanfattar tidningen Le Monde stölden av fem dyrgripar, som stulits på Franrikes motsvarighet till Moderna museet, Musée national d’art moderne. Tavlor av bl.a. Picasso och Matisse stals natten till torsdag av en tjuv, som helt sonika tagit sig in och skurit av pannåer från tavelramarna. Värdet på dem fem tavlorna beräknas till drygt fem miljarder SEK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!