Samlade tankar om samlande.

”Att samla är en folksport…”

Ja, med de orden sammanfattar Traderas presschef Anna Chrona svenskarnas intresse för samlande. Undersökningar Tradera gjort tyder på att hela 56% av svenska folket är samlare. Enligt Chrona har (inte helt oväntat) nätauktionerna bidragit till att höja intresset för samlarföremål. Läs hela artikeln om Tradera och samlarna här. 

En personlig reflektion:

Visst har nätet öppnat nya dörrar för oss samlare. Samlare kan nu hitta själsfränder över hela världen, byta föremål, köpa och säja m.m. Men baksidan på myntet är att allt görs till affärsidé. Mycket få av de som köper och säljer samlarföremål är själva samlare, de är bara intresserade av ”snabba pengar”. Sammantaget har dock näthandeln övervägande varit positivt för samlare. Handel går ofta hand i hand med att knyta sociala kontakter. Och vänner får man aldrig för många…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!