Samlade tankar om samlande.

Autografer

autograf.jpg

Autografer har länge varit ett stort samlarområde. Det finns otaliga informationskällor om autografsamlande. Litteratur, tidskrifter och sajter om autografer finns det en uppsjö av. Själv är jag ganska ny på området, därför är det extra trevligt att få respons från er läsare.

Att samla autografer är en trevlig hobby, inte minst då det har ett kulturhistoriskt värde. Tyvärr har detta också gjort avtryck i prisstegringen. Vill man ha autografer av celebriteter kan man få lägga upp en ansenlig slant, om man nu inte har turen att få en signerad gratis.  

Det enklaste sättet att få tag på autografer från (nu levande) personer är att skriva till dem och be att få en signerad. Det är då bra att tänka på att skicka med ett färdigfrankerat returbrev. Har du tur får du då en autograf i retur. Tyvärr har större ”stjärnor” annat att tänka på och väljer därför istället att skicka färdigtryckta kort med sina massproducerade autografer på. Trist, men kanske förståeligt.

När det gäller historiska personer får man leta på auktioner och andra specialiserade försäljningskanaler. Priserna är, som sagt, astronomiska när det gäller de större namnen inom sport, film och politik. Det kan dock fortfarande löna sig att vara påläst. Mindre kända namn inom kultur och vetenskap kan fortfarande gå att få tag på till överkomliga priser.

Till sist: när du fått en liten samling autografer tänk på att förvara dem väl. Köp helst en pärm med syrafria bland som du kan förvara dina signerade tryck i.

Lycka till med jakten! 

Nyttiga länkar för autografjägaren:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!