Samlade tankar om samlande.

”The Collector”

Simpsons The Collector Limited Edition Bust

 I den tecknade serien Simpsons finns en ägare till en seriebutik/samlarbutik, som då och då förvandlas till en anti-superhjälte; en otrevlig antagonist till familjens son, Bart. The Collector är en hänsynslös samlare, som inte skyr några medel för att hitta det perfekta seriealbumet.

Kul! Även om det är lite synd att samlare nästan alltid porträtteras som ondskefulla människor med egon större än deras samlingar. Eller – är vi samlare så egotrippade att vi inte skyr några som helst medel att få just det där samlarföremålet vi letat efter med ljus och lykta…? (Ryser igenkännande vid tanken, även om jag faktiskt har mina begränsningar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
error: Content is protected !!