Samlade tankar om samlande.

Storsamlaren Linné

Noterade att det i senaste numret av Samlarguiden (nr. 6-2007) fanns en vackert illustrerad artikel om Carl von Linné som samlare. Det är kul att fler än undertecknad uppmärksammar det självklara faktum att Linné faktiskt var en samlare. Man förbiser ofta samlandet för att upplyfta vetenskapen, trots att de båda så ofta går hand i hand.

Ert boktips på samma tema: Karin Bergqvists trevliga bok Carl von Linné – pojken som inte slutade samla. Boken är en barnbok, som med fördel kan läsas också av vuxna flickor och pojkar. Fokus i denna lilla biografi ligger på Linné som samlare från hans första steg i Råshult till vuxen vetenskapsman. Samlingarnas väg från Uppsala till London får också sin förklaring. Längs resan får sig läsaren också en mängd kunskaper tillgodo. Denna bok rekommenderas varmt till alla, oavsett ålder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...
error: Content is protected !!